Hoe schilder je je woning zelf? Wij hebben de oplossing...

Schilder Je Woning Zelf

 
building-1080595_1920.jpg

Heb je plannen om je huis of bedrijfspand te schilderen? Met professionele begeleiding en advies kan je dit prima zelf doen!

Ik maak het mogelijk voor particulieren en kleine bedrijven om schilderwerk zelf aan te pakken. Zo maken we samen ter plaatsen een bestek van alle activiteiten en materialen, maak ik een bouwkundig rapport en geef ik een kleuradvies. Ik train je door handelingen als schuren en schilderen uit te leggen, voor te doen en te begeleiden waar nodig. Tevens kan je bij Schilder Je Woning Zelf terecht voor specifiek advies, denk aan een grondig bestek, een gedegen vochtmeting, herstel van houtrot, herstel van constructiefouten en meer.

Een fantastisch resultaat, kostenbesparend, het geeft voldoening en bovendien is de samenwerking met Will erg leerzaam en leuk!

Met jaren schilder ervaring geloof ik dat veel mensen hun eigen huis of een klein bedrijfspand zelf kunnen schilderen. Professionele ondersteuning van een ervaren vakman maakt daarbij wel het verschil.

 

Over Will

Welkom, mijn naam is Will Dominicus. Met tientallen jaren ervaring in het onderhouden van vastgoed ben ik een vernieuwend concept en bedrijf begonnen, Schilder Je Woning Zelf.

Naast mijn jaren lange praktijk ervaring ben ik opgeleid tot Meesterschilder en heb ik een Akte Leraar Schilderen.

Met Schilder Je Woning Zelf ben ik er voor iedereen die zijn eigen huis of bedrijfspand wil schilderen en daar graag bij geadviseerd en/of begeleid wil worden door een vakman.

Aanbod

color-patterns-1984227_1920.jpg

Complete Begeleiding: € 350,- (excl. btw)

Met complete begeleiding maken we ter plaatse een uitgebreid bestek, een bouwkundig rapport, geef ik een kleuradvies, voer ik een vochtmeting uit en train/begeleid ik je zodat je als een professionele schilder aan de slag kunt.

 

 

Bestek

Ter plaatse maken we een uitgebreid bestek met daarin een beschrijving van alle handelingen en de benodigde materialen. Het bestek bevat alle omschrijvingen die nodig zijn voor goed schilderwerk.

Zo beschrijven we de huidige staat van het onderhoud, we specificeren de voorbehandelingen en omschrijven de te gebruiken materialen. Ook beschrijven we te nemen stappen zoals te herstellen gebreken, schoonmaken, schuren en afwerkingen.

Bouwkundig Rapport

De bouwkundige staat van de woning wordt in kaart gebracht en uitgewerkt in een rapport met daarbij adviezen over eventuele verbeteringen. Hierbij kijken we onder andere naar de staat van het dak, metselwerk, constructie, ventilatiesystemen, kozijnen, isolatiesystemen, vloeren, fundering, verwarming, elektrische voorzieningen, riool en standleidingen.

Kleuradvies

Met jarenlange ervaring in het onderhouden van gebouwen geef ik een passend kleurenadvies voor je huis/pand.

Op basis van je wensen wordt het advies bepaald en zorg ik ervoor dat dit de juiste en gewenste uitstraling aan het huis geeft. Daarnaast is het kleurenadvies ook functioneel. Zo kan de juiste kleurstelling waarde vermeerderend zijn voor het huis en een betere onderhoudscyclus garanderen.

Vochtmeting

Voordat er met het schilderwerk aan de gang gegaan wordt stellen we de vochtgehalten vast en houden we er rekening mee dat deze dienen te worden behandeld alvorens er gestart wordt met schilderen.

Hout constructies, kozijnen, deuren en ramen moeten worden onderhouden. Hiervoor is schilderwerk noodzakelijk en dat kan alleen worden uitgevoerd wanneer het hout minder dan 18% vocht bevat. Te hoge vochtconcentraties komen vooral voor bij verbindingen, glaslatten en bij naar het westen gelegen gevels van gebouwen (regengevels).

Training / begeleiding

Voordat je gaat starten met schilderen zorgen we ervoor dat je alle noodzakelijke handelingen onder de knie hebt. Ik zal de handelingen zoals bepaald in het bestek uitleggen en voor doen zodat je daarna zelf aan de slag kan. Tevens zorgen we ervoor dat de werkzaamheden volgens de relevante veiligheidsvoorschriften worden uitgevoerd.

We zorgen ervoor dat je als een professionele schilder zelf aan de slag kunt!

 

Begeleiding op Maat

Voor een begeleiding op maat prijsopgave graag contact opnemen


 

Ook ben ik er voor particulieren, bedrijven, Vereniging van Eigenaren, woningbouwverenigingen en gemeentes die onroerend goed laten schilderen maar daar graag onafhankelijk advies en/of begeleiding bij wensen.

Tevens kan je bij Schilder Je Woning Zelf terecht voor specifiek advies, een bestek, een gedegen vochtmeting, passend kleurenadvies, herstel van houtrot, herstel van constructiefouten een meerjarenonderhoudsplan en meer.

Heb je specifieke wensen neem dan contact op voor meer informatie. Ik denk graag mee!

 
 
 

Ervaringen

color-patterns-1984227_1920.jpg
 
Afgelopen zomer was ik van plan ons huis, een hoekherenhuis uit 1933, zelf te gaan schilderen. Daarbij heb ik de hulp gevraagd van Schilder Je Woning Zelf.

Wat mij meteen opviel was de praktische insteek die tijdens het eerste rondje in en om het huis voren kwam. Er is nl. gekeken naar alle plekken waar vocht de uiteindelijke schilderkwaliteit kon beïnvloeden. Dat dus eerst repareren.

Wil nam de rol van coördinator en controleur naar mij toe als schilder en naar zijn ingebrachte netwerk die alle denkbare herstelwerkzaamheden m.b.t vocht en lekkages vakkundig heeft gerepareerd. Op mijn verzoek heeft Wil de beide dakkapellen voor zijn rekening genomen en “zichtlocaties” zoals de voordeur mooi “rijk” in de lak gezet.

Ik kan Wil dan ook met volle overtuiging aanbevelen en ben er van overtuigd dat op deze manier je zeker 60% goedkoper uit bent en zeker weet dat alles zo nodig écht 2 x gegrond en 2x gelakt wordt. Het eindresultaat is picobello!
— De heer van Dongen
Het huis dat we in Oisterwijk kochten was erg gedateerd en moest volledig worden aangepakt. Onder supervisie van Schilder Je Woning Zelf is er rigoreus ingegrepen. We hebben alles aangepakt, zowel binnen als buiten. We zijn blij verrast met de uitgebreide adviezen en begeleiding. Zo hebben we het schilderwerk goed kunnen uitvoeren en is het een perfect huis geworden waar we nog dagelijks van genieten.
— De heer J.M. van den Anker
Will, mijn complimenten en bedankt voor het geadviseerde kleur gebruik met een fantastische uitstraling van ons huis als resultaat. En dat met een minimaal budget!
— Mevrouw E. Valk


Recente projecten

Vrijstaande bungalow
Binnen en buiten opgeknapt
all in advies & begeleiding

45 appartementen en 6 commerciële ruimtes - Bestek geschreven - Materiaal en handelingen bepaald - nieuw kleurenschema - 20% in waarde gestegen